FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obljetnica ustroja 108. brigade Zbora narodne garde

Autor: sbro<Višnja Ružojčić
SLAVONSKI BROD, 28. lipnja 2012. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod glavnoga križa na gradskome groblju u Slavonskome Brodu obilježena je 21. obljetnica ustroja 108. brigade Zbora narodne garde.

Vijence su položila izaslanstva Slavonskoga Broda i Brodsko-posavske županije te pripadnici 108. brigade s njezinim prvim zapovjednikom Perom Katalinićem na čelu i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Rano poslijepodne na glavnome trgu u Slavonskome Brodu dočekani su članovi Biciklističke udruge iz Broda koji već četvrtu godinu zaredom u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje te obljetnicu 108. brigade voze ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika u dužini od 1100 kilometara. Ove godine sudjeluje deset biciklistica i biciklista koji će taj put prijeći u šest etapa.

Prvu etapu od Vukovara do Okučana voze danas, sutra je na rasporedu druga etapa od Okučana do Karlovca, a za šest dana ultramaratonci bi trebali stići u Dubrovnik.

Prije nego što su krenuli iz Slavonskoga Broda, položili su vijence i zapalili svijeće podno spomenika braniteljima i kod spomenika prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

(Hina) xsbro ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙