FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 29. lipnja

Autor: kgab
ZAGREB, 28. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 29. lipnja.

ZAGREB - Hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću bit će dodijeljena nagrada za Europski govor godine (u 10 sati, Europski dom, Jurišićeva 1). Izvršni odbor Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb jednoglasno je donio odluku o dodjeli ovogodišnje nagrade predsjedniku Josipoviću za govor održan prilikom potpisivanja Ugovora o pristupanju RH Europskoj uniji 9. prosinca 2011. u Bruxellesu.

BRUXELLES - Hrvatski premijer Zoran Milanović u svojstvu promatrača sudjeluje na summitu Europske unije. Nakon sastanka predviđena je završna konferencija za medije predsjednika Europskoga vijeća, a po završetku konferencije, predsjednik hrvatske vlade dat će izjavu za medije.

ZAGREB - Zajednička sjednica Odbora za vanjsku politiku i Odbora za europske integracije (u 10 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Na dnevnom redu sjednice je predstavljanje Akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju RH Europskoj uniji i rasprava o tijeku procesa ratifikacije Ugovora o pristupanju RH EU.

BRUXELLES - Europska unija otvorit će pristupne pregovore s Crnom Gorom. Vijeće EU-a za opće poslove, koje čine ministri vanjskih ili europskih poslova zemalja članica odlučilo je u utorak na sastanku u Luxembourgu preporučiti čelnicima EU-a da na svom summitu odobre početak pregovora s Crnom Gorom. Pregovori će biti otvoreni u petak, a prva poglavlja Crna Gora mogla bi otvoriti krajem ove godine nakon što se obavi proces screeninga, analitičke usporedbe crnogorskog zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom.

SANKT PETERBURG - Američka državna tajnica Hillary Clinton sastat će se s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Dežurni:

Noć: Ivo Lovrić

Prijepodne: Renata Tomašević

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Maša Taušan

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙