FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska u finalu

Autor: dlug
DONJECK, 27. lipnja 2012. (Hina) - U prvom polufinalnom susretu Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini reprezentacija Španjolske je u Donjecku pred 48.000 gledatelja nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila Portugal 4:2.

Nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka, a nažalost niti previše prigoda. Bila je to jedna od najslabijih utakmica na dosadašnjem dijelu prvenstva.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca za Španjolsku su zabili Iniesta, Pique, Ramos i Fabregas, dok je Xabi Alonso bio neprecizan, a za Portugal su zabili Pepe i Nani, Alves je pogodio vratnicu, dok je Iker Casillas obranio udarac Moutinha.

Španjolska je pobjedom ušla u treće uzastopno finale nekog velikog natjecanja nakon što je prije dvije godine slavila na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a 2008. godina na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj. Pobjedom u finalu 'furija' bi postala prva reprezentacija koja je spojila tri naslova. Španjolska je u završnici EP-a igrala još dva puta - 1964. godine je osvojila prvo mjesto, dok je 1984. godine u finalu izgubila od Francuske.

U drugom polufinalnom dvoboju u četvrtak u Varšavi se sastaju Njemačka i Italija.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙