FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 27. lipnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Oscar koji je 1944. osvojio Michael Curtis za režiju filma Casablanca bit će prodan na dražbi krajem lipnja, a cijena bi mu mogla dostići i 3 milijuna američkih dolara, objavila je kuća Nate Sanders. Kipić će biti prodan 28. lipnja u Santa Monici za cijenu koja se "procjenjuje između 2,5 i 3 milijuna dolara", priopćila je kuća. Casablanca je osvojila tri Oscara: za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolji scenarij. Nalazi se među najboljim filmovima svih vremena.

LOS ANGELES - Scenaristica, redateljica i novinarka Nora Ephron, koja je među ostalim potpisala filmove "Kad je Harry sreo Sally" i "Romansa u Seattleu", preminula je u utorak u New Yorku u dobi od 71 godine, objavila je njezina obitelj. Nora Ephron rođena je 1941. u New Yorku, a karijeru je počela kao novinarka radeći za Newsweek, New York Post i Esquire. Potom se bacila u filmske vode, potpisujući petnaestak filmova kao scenaristica, redateljica ili producentica. Briljirala je u romantičnim komedijama: "Kad je Harry sreo Sally" (1989.), "Romansa u Seattleu" (1993.) - koji je i režirala - te "Imaš poruku" s Tomom Hanksom i Meg Ryan. Posljednji film napravila je 2009., "Julie i Julia" s Maryl Streep.

LONDON - Britanska policija je presnimila gotovo 3.000 fotografskih snimaka na aplikaciji spamrtphonea i pozvala građane da joj pomognu u identificiranju nasilnika za koje se sumnja da su u ljeto prošle godine sudjelovali u neredima u Londonu. Londonska policija je presnimila 2.880 snimaka nadzornih kamera na aplikaciju i zamolila građane da ih pozorno pogledaju i dojave joj ime i adresu svake prepoznate osobe. "Ovo je velika prilika za građane da nam pomognu u suzbijanju delinkvencije i dovedu nas do onih za kojima traga pravosuđe", rekao je policijski načelnik Mark Rowley. "Pozivamo Londončane da svakog tjedna pregledaju snimke jer će se aplikacija redovito popunjavati novim snimkama", dodao je. "To je sjajan način da nam građani Londona pomognu u borbi s delinkventima". Organizacije za ljudska prava kritiziraju pretjeranu uporabu videonadzora u Velikoj Britaniji.

LOS ANGELES - Uggie, živahni Jack Russell terijer koji je glumom u oskarom nagrađenom filmu "Umjetnik" osvojio srca ljudi diljem svijeta, postao je prvi pas koji je svoje otiske ostavio pred slavnim kazalištem Grauman's u Hollywoodu, odmah uz Marilyn Monroe i Clarka Gablea. S leptir mašnom oko vrata i pozirajući fotografima, Uggie je utisnuo šape u svježi beton na svečanosti kojom je ujedno obilježen njegov odlazak u mirovinu. Desetogodišnji pas, koji je oduševio gledatelje ulogom bliskog prijatelja francuskom glumca Jeana Dujardina u nijemom filmu "Umjetnik", odsad će se pojavljivati na dobrotvornim zabavama, rekao je njegov trener. "Svi misle da sam izvanredan trener, no ja se s time ne slažem. Mislim da je on izvanredan pas", kazao je Omar von Muller.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙