FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 27. lipnja

Autor: vlar
ZAGREB, 27. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 27. lipnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na otvorenom dijelu sjednice je, uz ostalo, Nacrt prijedloga zakona o javno-privatnom partnerstvu, Nacrt prijedloga zakona o dopuni Zakona o mjerama naplate poreznog duga uzrokovanoga gospodarskom krizom, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), Nacrt konačnog prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju, Davanje mišljenja Hrvatskome saboru na Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2011., Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Državnog proračuna za 2012., za svibanj 2012. godine. Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade je, uz ostalo, Prijedlog za davanje suglasnosti zastupnici Republike Hrvatske za predlaganje postizanja prijateljskog rješenja spora pred Europskim sudom za ljudska prava te Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. (9 sati, Banski dvori, Trg Svetog Marka 2; snimatelji i fotoreporteri trebaju doći u Vladu do 8,45 sati).

ŽUPANJA/OKUČANI/IVANOVAC - Predsjednik Republike Ivo Josipović u Županji će se susresti s predstavnicima županijske i gradske vlasti (10,30 sati, Poglavarstvo Grada Županje, J.J.Strossmayera 1), a nakon toga obići će Tvornicu Same Deutz-Fahr žetelica d.o.o. (11,30 sati, Industrijska 5). U Okučanima predsjednik Josipović susrest će se s predstavnicima županijske i općinske vlasti (15,50 sati, zgrada općine Okučani). Predsjednik Republike posjetit će u Ivanovcu Centar Ivanovac Zajednice Susret (16,30 sati).

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 4. sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu zakona o pučkom pravobranitelju kojim se regulira samostalnost pučkog pravobranitelja, ali i zadržavaju postojeći specijalizirani pravobranitelji za djecu, ravnopravnost spolova i osobe s invaliditetom. Pred zastupnicima će se naći novi zakonski prijedlog u hitnom postupku, nakon što je Ustavni sud utvrdio da prethodno doneseni Zakon o pučkom pravobranitelju ne može stupiti na snagu 1. srpnja ove godine, kao što je bilo propisano, jer nije donesen s dovoljnim brojem glasova. Za razliku od prethodnog, u novom prijedlogu zakona odustalo se od pripajanja ureda specijaliziranih pravobranitelja uredu pučkog pravobranitelja, ali ponovno se predlaže spajanje Centra za ljudska prava s Uredom pučkog pravobranitelja te osnivanje Savjeta za ljudska prava pučkog pravobranitelja kao savjetodavnog tijela. (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Ured Pučkog pravobranitelja i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) organiziraju okrugli stol "Jačanje Ureda pučkog pravobranitelja u suzbijanju diskriminacije u Hrvatskoj" u povodu uspješnog završetka dvogodišnjeg zajedničkog projekta a otvoriti će ga stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton i pučki pravobranitelj Jurica Malčić. Na skupu će biti predstavljeni rezultati ispitivanja javnog mišljenja o stavovima o diskriminaciji u Hrvatskoj, svjesnosti o njenom postojanju te osobnom iskustvu vezanom za diskriminaciju. Rezultati ovog novog istraživanja poslužit će u svrhu komparativne analize s rezultatima sličnog istraživanja provedenog 2009. godine (10 sati, Hotelu International, Miramarska 24).

RIJEKA - Komedija Carla Goldonija "Gostioničarka Mirandolina" nastala u koprodukciji riječkoga HNK Ivana pl. Zajca i festivala Grad teatar Budva, premijerno će se izvesti u sklopu Riječkih ljetnih noći. Predstavu je režirao beogradski redatelj Jug Radivojević (21,30 sati, ispred konobe "La Grotta", Ulica Šime Ljubića).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Duška Gerić Koren

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš/xvl ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙