FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GDi GISDATA potpisala ugovor s Adriaplinom, članicom ENI grupe

Autor: dsta
ZAGREB, 26. lipnja 2012. (Hina) - GDi GISDATA potpisala je ugovor s Adriaplinom, slovenskim distributerom, sistemskim operaterom, uvoznikom i dobavljačem zemnog plina, članicom ENI grupe.

GDi GISDATA je Adriaplinu već isporučila tehnološku platformu i ovaj ugovor je nastavak suradnje s kojim je dogovorena izgradnja kompletnog rješenja, priopćeno je iz te tvrtke.

GDi će za Adriaplin razviti rješenje bazirano na Esri GIS platformi uz uspostavu odgovarajućeg modela podataka te migraciju i konsolidaciju podataka za plinsku mrežu u 17 općina. Također će biti uključena integracija s ERP sustavom te razvijen modul za dostavu podataka Geodetskoj upravi Republike Slovenije. Projekt će biti dovršen do kraja godine.

Ugovor s Adriaplinom dolazi po uspješnom završetku projekta s Elektro Celjem, distributerom električne energije u Sloveniji, za kojeg je GDi razvio GIS sustav za upravljanje podacima o električnoj mreži baziran na Esri i AED SICAD platformi.

Predsjednik Uprave GDi GISDATA Grupe Boran Lončarić napomenuo je kako je potpisivanje ovog ugovora potvrda kako su GDi GISDATA rješenja za upravljanje plinskim i energetskim mrežama prepoznata kao snažna i kvalitetna.

"Posebno nam je drago što projekt izvodi članica GDi grupe, GDi Ljubljana. GDi Ljubljana je naša je naša članica preko 20 godina i vodeća je članica grupe u rješenjima za industriju, energetiku i komunalnu infrastrukturu", kazao je.

Adriaplin d.o.o. djeluje na slovenskom tržištu kao distributer, sistemski operater, uvoznik i dobavljač zemnog plina. Godišnje isporučuje oko 80 milijuna prostornih metara plina za 13.500 korisnika i upravlja s oko 690 kilometara vlastite plinske mreže.

GDi GISDATA, jedna je od vodećih tehnoloških tvrtki u regiji te najveća tvrtka za geoinformatiku u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Ima urede u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, BiH, Srbiji, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Rumunjskoj. Također ima i predstavništva u Austriji, Njemačkoj, Italiji i Ukrajini.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙