FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 26. lipnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Uggie, živahni Jack Russell terijer koji je glumom u oskarom nagrađenom filmu "Umjetnik" osvojio srca ljudi diljem svijeta, postao je prvi pas koji je svoje otiske ostavio pred slavnim kazalištem Grauman's u Hollywoodu, odmah uz Marilyn Monroe i Clarka Gablea. S leptir mašnom oko vrata i pozirajući fotografima, Uggie je utisnuo šape u svježi beton na svečanosti kojom je ujedno obilježen njegov odlazak u mirovinu. Desetogodišnji pas, koji je oduševio gledatelje ulogom bliskog prijatelja francuskom glumca Jeana Dujardina u nijemom filmu "Umjetnik", odsad će se pojavljivati na dobrotvornim zabavama, rekao je njegov trener. "Svi misle da sam izvanredan trener, no ja se s time ne slažem. Mislim da je on izvanredan pas", kazao je Omar von Muller.

BRASILIA - Brazil namjerava ponuditi zatvorenicima nov način skraćenja odsluženja kazne u prenapučenim zatvorima - četiri dana manje za svaku pročitanu knjigu. Zatvorenici u četiri savezna zatvora moći će pročitati do 12 djela iz područja klasične književnosti, filozofije ili prirodnih znanosti kako bi skratili kaznu za najviše 48 dana godišnje, objavila je vlada. Svaku knjigu će moći čitati najviše četiri tjedna a nakon toga trebaju o pročitanom napisati pismen i uredan sažetak. Poseban odbor će odlučiti koji zatvorenici smiju pristupiti ovom programu nazvanom "Iskupljenje čitanjem". "Osoba može napustiti zatvor prosvijetljena i širih pogleda na svijet", rekao je odvjetnik iz Sao Paola Andre Kehdi koji vodi program doniranja knjiga za zatvore.

SARAJEVO - Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF), potvrđeno je iz direkcije SFF-a. Počasna nagrada Srce Sarajeva dodjeljuje se pojedincima u znak priznanja za izniman doprinos afirmaciji i razvitku filmske umjetnosti. Iz SFF-a podsjećaju da je Lustig dvostruki dobitnik Oscara, čovjek koji je više od pet desetljeća u filmskoj industriji. Iz SFF-a ističu kako je Branko Lustig najuspješniji filmski profesionalac iz ovog dijela svijeta, koji je pritom ostao je vjeran regiji iz koje je potekao, što je potvrdio povratkom u Hrvatsku u kojoj je rođen. Prije Lustiga počasnu nagradu Srce Sarajeva dobivali su direktori filmskih festivala u Veneciji i Berlinu Marco Mueller i Dieter Kosslick, redatelj Mike Leigh i glumac Steve Buschemi.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙