FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samaras i Rapanos ne putuju na summit EU-a

Autor: mhaj
ATENA, 24. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Grčki premijer Antonis Samaras, kojemu je u subotu uspješno operirana oštećena mrežnica oka, neće sudjelovati u radu summita čelnika EU-a koji će se održati 28. i 29. lipnja, izvijestili su službeni izvori.

Sastanku na vrhu neće prisustvovati ni budući ministar financija Vassilis Rapanos koji je prebačen u bolnicu prije prisege, a nakon što se onesvijestio, žaleći se na mučninu, vrtoglavicu i jake bolove u trbuhu. Rapanos je zadržan na na bolničkim pretragama.

Glasnogovornik vlade Simos Kedikoglu rekao je kako će Grčku na summitu predstavljati ministar vanjskih poslova Dimitris Avramopulos te ministar financija u odlasku George Zanias.

"Liječnici su premijeru Samarasu odredili oporavak kod kuće u trajanju od nekoliko dana. Osjeća se dobro i uspješno se oporavlja nakon operacije", rekao je Kedikoglu.

Vladin dužnosnik koji je želio ostati anoniman kazao je kako predstavnici europske trojke "zajmodavaca" - EU, Središnje europske banke i MMF-a, razmatraju mogućnost odgode posjeta Ateni za nekoliko dana. Ondje su trebali doputovati u ponedjeljak.

Nova grčka vlada obećala je da će ponovno pregovarati o teškim uvjetima međunarodne pomoći koja spašava Grčku od bankrota i čuva njezino mjesto u euro zoni.

Rapanos će se suočiti s teškom zadaćom pokušaja da pregovara s čelnicima euro zone predvođenih Njemačkom koja već gubi strpljenje s neuspješnim nastojanjima Grčke da provede duboke reforme u zamjenu za dvije pomoći u vrijednosti od više desetina milijardi eura od 2010.

(Hina) xmh yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙