FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bardem, Mirren i Joplin dobivaju zvijezde u Hollywoodu

Autor: vrad
LOS ANGELES, 23. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Glumci Javier Bardem, Helen Mirren, James Franco, Viola Davis, Olympia Dukakis i pjevačica Janis Joplin dobit će 2013. svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih (Walk of Fame), odlučila je hollywoodska trgovačka komora.

Više stotina kandidata prijavilo se ne bi li ušli na dugi popis umjetnika čije zvijezde svakodnevno obilazi velik broj turista na Hollywoodskoj aveniji i u nekoliko susjednih ulica u Los Angelesu.

Popis izabranih sretnika "2013. godišta" objavila je u petak trgovačka komora. Dobitnici sada imaju najviše pet godina da pronađu pokrovitelje - većinom su to filmski studiji, producentske i diskografske kuće - koje će financirati kupnju zvijezde po cijeni od 30.000 dolara i svečanost njezina uručenja.

Među filmskim umjetnicima nagrađenim ove godine su Španjolac Javier Bardem, Britanka Helen Mirren (Oscar za najbolju glumicu 2006. u filmu "Kraljica") i Amerikanci Ron Howard, Viola Davis i James Franco.

Za glazbu je posmrtno odlikovana Amerikanka Janis Joplin, umrla 1970. u 27. godini.

Uz nju, zvijezdu će dobiti i američke muške glazbene skupine Backstreet Boys i New Kids on the Block, te pjevač R&B Usher i meksička pop pjevačica Thalia.

Kazališnu umnjetnost će zastupati glumica Olympia Dukakis, a televiziju slavna voditeljica Ellen DeGeneres, Jane Lynch (trenerica u seriji "Glee") i Matthew Perry koji glumi Chandlera Binga u kultnoj seriji "Prijatelji".

(Hina) xvrad ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙