FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Omišlju počeo festival pučkog teatra

Autor: dsil
OMIŠALJ, 22. lipnja 2012. (Hina) - Predstavom "Petritza und Militargrenzemusik" HKK Zadar u režiji Željka Vukmirice večeras u Omišlju je započeo 12. festival pučkog teatra koji se, osim u Omišlju, odvija i u Čavlima na Grobniku.

Predstava je odigrana na Trgu prikešte a temeljena je na "Baladama Petrice Kerempuha" Miroslava Krleže ali osuvremenjena, uvođenjem novijih povijesnih, društvenih i političkih događanja u tekst.

Predstave na festivalu se naizmjenično igraju u Omišlju i frankopanskom Gradu Grobniku. Nastupaju profesionalna i amaterska kazališta i skupine, predstave se igraju na otvorenom, najčešće imaju jednostavnu scenografiju i namijenjene su što široj publici.

Na programu ovogodišnjeg festivala su još i predstave Teatra Kerekeš "Ufuraj se i pukni", kazališne družine JAK Mali Lošinj "Traži se novi suprug" po tekstu Mire Gavrana, HNK "Varaždin" "Cabaret singerica" autorice i redateljice Jagode kralj Novak. Nadalje, Kaštelansko kazalište će izvest predstavu "Probudi se, Kato", Gradsko kazalište Jazavac iz Banje Luke "PMS - Ženski razgovori", Zavod za kulturo iz Maribora "XXL Bejbe" a Kazalište Don Hihot iz Ivanić Grada predstavu "Pirandello Cabaret".

U dosadašnjih 11 izdanja festivala je odigrano 90-tak predstava koje je gledalo više od 10.000 gledatelja.

Organizator je Centar za kulturu općine Omišalj a suorganizatori su Turističke zajednice općina Omišalj i Čavle.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙