FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Canjuga: Borit ćemo se za prvo mjesto u skupini

Autor: rsal
ZAGREB, 22. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatske rukometašice igrat će u skupini C Europskog prvenstva u prosincu u Srbiji zajedno sa selekcijama Njemačke, Mađarske i Španjolske, odlučio je ždrijeb u Monacu.

Naše rukometašice dobile su tešku skupinu u kojoj nema autsajdera, prvi susret igramo s Mađaricama, a potom se sastajemo sa Španjolkama i Nijemicama. Svi dvoboji C skupine igraju se u Novom Sadu. Izbornik reprezentacije Vladimir Canjuga u prvoj reakciji ipak je bio zadovoljan ždrijebom.

"Europsko prvenstvo definitivno je jače natjecanje od svjetskog i tu nema lakih protivnica. Mislim da smo dobili skupinu po mjeri, sa svim protivnicama možemo igrati. Španjolke koje su na zadnjem Svjetskom prvenstvu bile brončane smo nedavno dobili, Njemice se u Brazilu nisu proslavile i traže povratak u vrh, Mađarske u Brazilu nije ni bilo. Mislim da se možemo, naravno ako budemo pravi, boriti za prvo mjesto u skupini i da moramo gledati da prenesemo što više bodova. Jer skupina s kojom s križamo, skupina D, mislim da je najjača. Očekujem da će u 2. krug proći Rusija, Crna Gora i Rumunjska, a onda će biti veselo. Morat ćemo se dobro potući, ali to je Europsko prvenstvo na kojem vidiš koliko vrijediš. No prvenstvo je još daleko, danas smo počeli s pripremama za Olimpijske igre na kojima ćemo nastupiti prvi put u povijesti i eventualan dobar rezultat u Londonu sigurno bi nam dao krila za Srbiju", rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

U skupini A bit će Norveška, Ukrajina, Srbija i Češka, u skupini B Švedska, Francuska, Danska i Makedonija, a u skupini D Rumunjska, Crna Gora, Rusija i Island. Prvenstvo će se od 4. do 16. prosinca ove godine održati u Srbiji, koja je dobila domaćinstvo nakon odustajanja Nizozemske.

U sklopu Kongresa EHF-a u Monte Carlu, Lidija Bojić Čačić izabrana je u Odbor za ženski rukomet, a Siniša Ostoić u Komisiju za rukomet na pijesku.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙