FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: skup o lokalnoj demokraciji

Autor: ddub
DUBROVNIK , 21. lipnja 2012. (Hina) - Dubrovačko-neretvanska županija domaćin je 14. sastanka Odbora za državljanstvo, upravljanje institucionalne i vanjske poslove (CIVEX) te seminara Lokalna demokracija i dobra uprava koji je okupio 120 članova odbora regija i CIVEX-a koji su čelnici ili predstavnici općina, gradova ili regija svih država Europske unije, a među sudionicima je i 30 predstavnika hrvatskih lokalnih i regionalnih samouprava.

Kako je u prigodi otvaranja istaknuo Luc Van Den Brande, predsjednik CIVEX-a, zajednički zadatak je izgradnja EU u današnjim teškim okolnostima. To se može postići upravljanjem od lokalne i regionalne do nacionalne uprave na način da svaka vlast preuzme svoju odgovornost.

Ovogodišnje istraživanje, kazao je pokazala su kako građani smatraju da je prisutna velika razina korupcije na lokalnoj i regionalnoj razini i upravo o tome ćemo ovdje raspravljati, naglasio je Van Den Brande izrazivši zadovoljstvo što se ovaj skup održava u Dubrovniku za koji je kazao da je cijeli svijet u jednom gradu.

(Hina) xddub ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙