FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski sportaši i novinari darivali krv

Autor: pgas
SPLIT, 21. lipnja 2012. (Hina) - Šezdesetak splitskih sportaša, sportskih djelatnika i novinara danas je dobrovoljno darivalo krv u akciji koju je u sjedištu Hajduka na Poljudu organizirala splitska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara u suradnji sa Splitskim klubom Olimpijaca, HNK Hajdukom i Crvenim križem.

Predsjednik splitske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara Tomislav Gabelić je najavio kako će ova humanitarna akcija ubuduće postati tradicionalna na prvi dan ljeta.

"Današnja je akcija simbolično organizirana na prvi dan ljeta, godišnjeg doba kada su zbog povećanog priljeva gostiju i brojnih prometnih nesreća, na našem splitskom području potrebe za krvlju najveće", kazao je Gabelić.

Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta i predsjednik Splitskog kluba Olimpijaca Petar Skanci obraćajući se nazočnima pozdravio je današnju akciju darivanja krvi."Sportaši i novinari zajedničkim snagama pokrenuli su mnoge hvale vrijedne akcije, no ova je jedna od najvrijednijih, jer se radi o darivanju dragocjene tekućine kojom se spašavaju ljudski životi", istaknuo je Skansi. Dogradonačelnica Splita Ađnđelka Visković je naglasila kako je današnja akcija darivanja krvi "hvale vrijedna" te će zbog ugleda sudionika ona potaknuti i mnoge druge Splićane na dobrovoljno darivanje krvi.

Jedan od darovatelja krvi u današnjoj akciji bio je i trener Hajduka Mišo Krstičević koji je rekao da se u akciju uključio od srca.

"Krv pomaže potencijalnim bolesnicima ili unesrećenima", istaknuo je Krstičević.

Među današnjim darovateljima krvi na Poljudu bili su nogometaši Zoran Vujović i Dražen Mužinić, košarkaši Krešimir Lončar, Damir Šolman, Josip Sobin, Toni Katić, vaterpolisti Zdeslav Vrdoljak, Deni Lušić, Neven Kovačević, Renco Posinković, jedriličarka Tina Mihelić, veslači Josip Reić, Duško Mrduljaš i Duje Bonačić, te Joško Vlašić trener i otac najbolje hrvatske sportašice Blanke Vlašić.

(Hina) xpgas yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙