FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Republikanac objašnjava holokaust zakonom o oružju

Autor: mtro
CHICAGO, 21. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Republikanski kandidat za parlamentarne izbore u studenom u Sjedinjenim Državama u srijedu se suočio s brojnim kritikama zato što armenski genocid i holokaust pripisao ograničenjima zakona o zabrani nošenja oružja zbog kojeg se žrtve nisu mogle braniti.

Samuel Wurzelabche, poznatiji kao "Joe vodoinstalater", kako su ga zvali tijekom predsjedničke kampanje 2008., to je objašnjenje iznio u predizbornoj video snimci na kojoj se biračima obraća dok puca na voće i povrće.

"Godine 1911. Turska je usvojila zakon o oružju. Od 1915. do 1917. pogubljeno je 1,5 milijuna Armenaca jer se nisu mogli braniti", čuje se glas ne snimci.

"Njemačka je 1939. usvojila zakon o oružju. Između 1939., i 1945. istrebljeno je 6 milijuna židova i još 7 milijuna ljudi jer se nisu mogli braniti", komentira "Joe vodoinstalater".

"Joe vodoinstalater", kandidat za kongresnika iz Ohia, postao je poznat 2008. kad se sučelio s Barackom Obamom u utrci za američkog predsjednika. Postao je simbol populističke desnice, uvijek spremne braniti prava Amerikanca na nesmetano i neograničeno nošenje oružja.

(Hina) xtm ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙