FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 21. lipnja

Autor: kgab
ZAGREB, 20. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 21. lipnja.

ZAGREB - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primit će u skupinu iračke djece koja će boraviti na ljetovanju u Republici Hrvatskoj (u 14, u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Trg N. Š. Zrinskog 7-8). Skupina iračke djece boravit će na ljetovanju u Hrvatskoj u organizaciji MVEP-a u razdoblju od 20. lipnja do 1. srpnja. Riječ je o djeci u dobi od 9 do 14 godina, čije su obitelji pogođene ratom, a na taj način, već drugu godinu zaredom, nastavlja se provedba projekta "Iračka djeca u Hrvatskoj".

LONDON - Mianmarska prodemokratska čelnica Aung San Suu Kyi, koja je na povijesnom putovanju po Europi, održat će govor pred oba doma britanskog parlamenta. Suu Kyi je 13. studenoga 2010. puštena na slobodu nakon 22 godine provedene u kućnom pritvoru. U travnju je ušla u maianmarski parlament i sada nastavlja borbu za demokratizaciju svoje domovine.

EGIPAT - Očekuje se objava konačnih službenih rezultata predsjedničkih izbora. Islamistički pokret Muslimanska braća izvijestio je da je, po neslužbenim rezultatima, na predsjedničkim izborima u Egiptu pobijedio njihov kandidat Mohamed Morsi, što je pak opovrgnuto iz stožera njegova protukandidata Ahmeda Šafika koji je Muslimansku braću prozivao za krivotvorenje izbornih rezultata.

Dežurni:

Noć: Zrinka Trešćec

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙