FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak povjerenstva CIVEX Odbora regija EU-a u Dubrovniku

Autor: ztre
ZAGREB, 20. lipnja 2012. (Hina) - Povjerenstvo CIVEX Odbora regija EU-a održat će u četvrtak i petak sastanak u Dubrovniku, priopćila je u srijedu Delegacija EU-a u RH.

U četvrtak će se održati seminar o temi "Lokalna demokracija i dobro upravljanje" na kojem će predstavnici država članica EU-a i Hrvatske moći razmjeniti mišljenja o politikama lokalne i regionalne samouprave (14 do 18 sati).

U sklopu seminara održat će se konferencija za tisak o pitanju reforme i decentralizacije lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj u kontekstu pristupanja EU-u (16 - 16.30 sati).

Na konferenciji bi trebali govoriti Zvonimir Frka Petešić, ravnatelj Uprave za potporu procesu pristupanja RH EU-u Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

U petak će se održati 14. sastanak povjerenstva CIVEX (Commission for Citizenship, Governance, Institutional and External Affairs - Povjerenstvo za državljanstvo, upravljanje, institucionalne i vanjske poslove) na kojem će se razgovarati o pitanjima kao što su financiranje vanjske politike EU-a i Europske politike suradnje sa susjedima (9.30 do 13 sati).

Sastanci se održavaju u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

Odbor regija EU-a savjetodavno je tijelo Europske unije koje na europskoj razini predstavlja interese lokalnih i regionalnih vlasti. Čini ga 344 predstavnika regionalnih i lokalnih vlasti iz 27 država članica.

(Hina) pp/xzt yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙