FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO:Fešta i fiesta u Gdanjsku

Autor: dlug
GDANJSK, 18. lipnja 2012.(Hina) - U središtu Gdanjska zavladala je prava "navijačka ludnica" uoči utakmice posljednjeg kola skupine C Španjolska - Hrvatska.

Za razliku od utakmice protiv Italije kada su hrvatski navijači sami okupirali centar Poznanja, u Gdanjsku im društvo rade tisuće Španjolaca. 'Furija' sve tri utakmice u skupini igra u ovom lučkom gradu, pa su se španjolski navijači dobro udomaćili na obalama Baltika. Pjeva se i pleše na svakom koraku, a posebice u središtu grada u ulicama Dluga ulica i Dlugi targ. Za ovdašnje prilike je neobično toplo, oko 30 stupnjeva Celzijusa što je samo dodatno podgrijalo atmosferu.

Središtem grada 'prošetala' se i ogromna kockasta zastava koja je izazivala divljenje španjolskih navijača, a najveći 'show' izvela je skupina Hrvata koja se pored brojnih policijskih kontrola i zatvorenog prometa u središtu grada s kamp kućicom probila na glavni trg. Dolazak ekipe iz Novog Vinodolskog izazvao je oduševljenje među našim navijačima, posebice kada su iz vozila pustili: "Kome bi šumilo more moje sinje...". Na njihovu žalost ubrzo se pojavila policija naplativši im kaznu od 250 eura.

Između španjolskih i hrvatskih navijača nema nikakvih incidenata, niti napetosti, a svi se međusobno zabavljaju izvikujući 'dos, dos' (dva, dva) što je rezultat koji vodi i Hrvatsku i Španjolsku u četvrtfinale.

Dok se navijači zabavljaju u gradu nekoliko građevinskih tvrtki sa 50-tak strojeva je blokiralo aveniju Slowackiego koja vodi prema stadionu što bi uskoro moglo izazvati prometni kaos. Policija je već preusmjerila dio puta prema stadionu, a najavila je kako će osigurati dodatne autobuse kako bi se navijači mogli prevesti do stadiona. Avenija je blokirana zbog neisplaćenih plaća za izgradnju PGE Arene.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙