FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 18. lipnja

Autor: jnah
ZAGREB, 18. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 18. lipnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će svečano primanje u prigodi Dana državnosti. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića (18 sati, Ured predsjednika Republike, Pantovčak 241, predstavnici medija u Ured predsjednika trebaju doći do 17 sati).

ZAGREB - Ravnatelji 12 zdravstvenih i javnih ustanova čiji je osnivač Republika Hrvatska potpisat će u Ministarstvu zdravlja Sporazum o provedbi zajedničke javne nabave proizvoda i usluga, radi postizanja ušteda u nabavci lijekova, medicinskog materijala, goriva, prehrambenih i drugih proizvoda. Nazočnima će se obratiti ministar zdravlja Rajko Ostojić (12 sati, Ministarstvo zdravlja, velika dvorana, Ksaver 200a).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske demokratske zajednice na temu "Inventura prvih šest mjeseci Kukuriku vlade i (ne)ostvarenih obećanja iz famoznog Plana 21". Na konferenciji, koja će se održati u središnjici stranke govorit će predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko (11 sati, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg glavnog tajnika i potpredsjednika HDZ-a Ivana Jarnjaka na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti suđenje u slučaju Fimi medija, u kojemu se Hrvatsku demokratsku zajednicu, bivšeg premijera i predsjednika te stranke Ivu Sanadera i još četvero tereti za nezakonito izvlačenje novca iz državnih tvrtki i institucija i punjenje HDZ-ovog "crnog fonda". Za svjedočenje i ispitivanje Jarnjaka sutkinja Ivana Čalić predvidjela je čak tri raspravna dana (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima će održati konferenciju za novinare na temu Akti gradonačelnika (11 sati, zgrada Gradske uprave, Trg S. Radića 1).

ZAGREB - Dodjela Nagrade Matice hrvatske za 2010. i 2011. godinu. Dobitnike će predstaviti akademici Stjepan Damjanović, Tonko Maroević i Ante Stamać (12 sati, Palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

SPLIT - Proslava 69. rođendana Slobodne Dalmacije i dodjela nagrada za životna i godišnja ostvarenja u području znanosti, umjetnosti i novinarstva (18,30 sati, Galerija umjetnina, Kralja Tomislava 15).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu ulaska hrvatske digitalizirane građe u Europsku digitalnu knjižnicu - Europeanu (http//www.europeana.eu). Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu dostavila je Europeani dvije zbirke: Hrvatski arhiv weba s odabirom hrvatskih mrežnih publikacija te Digitalni akademski repozitorij s disertacijama Sveučilišta u Zagrebu (11 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙