FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpora Montiju najniža dosad

Autor: bcav
RIM, 15. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Potpora javnosti talijanskom premijeru Mariju Montiju pala je u lipnju i zbog visokih poreza, nepopularne reforme tržišta rada i recesije upola je slabija u odnosu prema studenom prošle godine, kada je preuzeo dužnost.

Potpora Montiju pada je na 33 posto, što je jedan posto manje prema početku lipnja i više nego dvostruko manje u odnosu na 77 posto kada je postao premijer, pokazala je anketa agencije SWG-Agora.

Upitani koliko je učinkovita Montijeva vlada, tri četvrtine ispitanika odgovorila je "ne previše" i "uopće nije", a trećina "vrlo" ili "uglavnom" učinkovita.

Anketa je pokazala kako raste broj ljudi koji planiraju glasovati za pokret Pet zvijezda talijanskog komičara Beppa Grilla, koji je postao druga najpopularnija stranka nakon što je zadala neočekivani udarac tradicionalnim strankama na lokalnim izborima u svibnju.

Oko 21 posto ispitanika reklo je da će glasovati za Grilla, što je porast u odnosu na 20,2 posto na početku lipnja, pokazala je anketa.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙