FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić izrazio žaljenje zbog ostavke mons. Milovana

Autor: sfab
PULA, 15. lipnja 2012. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić izrazio je danas u Puli žaljenje zbog ostavke porečko-pulskog biskupa monsinjora Ivana Milovana rekavši kako se ne može oteti dojmu da je ona dana pod pritiskom.

"Mislimo da to nije dobro, da to nije dobro za Istru", ustvrdio je Jakovčić. "Želim izraziti solidarnost s biskupom i želim mu zahvaliti na svemu što je učinio za Istru i naše građane u svom mandatu kao porečko-pulski biskup", rekao je Jakovčić novinarima nakon obilježavanja početka radova uređenja studentskoga doma i restorana kampusa Sveučilišta Jurja Dobrile.

Dodao je i kako vjeruje da će Istarska županija i ubuduće imati dobru suradnju s biskupijom naglasivši pritom kako su stavovi županije, kada je u pitanju slučaj Dajla, jasni.

"Mi smo se izjasnili o tom pitanju. Nećemo pasti ni pod čiji pritisak i uvjeren sam da ćemo imati podršku vlade i svih hrvatskih institucija zato što je to nacionalni interes", rekao je Jakovčić. "Želim zahvaliti svima koji su prepoznali koliko je bitno da ustrajemo u tome da se poštuju hrvatski propisi i ono što je na kraju krajeva nacionalni interes", zaključio je župan Istarske županije.

Kako je jučer objavio otpravnik poslova Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Mauro Lalli, papa Benedikt XVI. prihvatio je ostavku mons. Ivana Milovana od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom, u skladu s odredbom kanona 401 & 2 Zakonika kanonskog prava.

(Hina) xppul ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙