FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija niječe da pregovara o Asadovu odlasku

Autor: ztre
MOSKVA, 15. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Rusija je u petak opovrgnula da sa Zapadom pregovara o političkim promjenama u Siriji koje bi podrazumijevale odlazak sirijskog predsjednika Bašara al-Asada s vlasti.

"Danas sam negdje pročitao da je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland navodno kazala da Sjedinjene Države i Rusija razgovaraju o političkim promjenama u Siriji nakon odlaska Bašara al-Asada", rekao je šef ruske diplomacije Sergej Lavrov, na konferenciji za novinare.

"Ako je to doista kazano, to je pogrešno. Takvi razgovori se nisu dogodili i ne mogu se dogoditi. To je u potpunoj suprotnosti s našim stajalištem", dodao je.

"Nismo upleteni u promjene režima preko Vijeća sigurnosti UN-a niti u političke urote", istaknuo je.

Izjavu u tom smislu dala je i Francuska. "Rusima danas nije stalo do Bašara al-Asada, dobro vide da je to tiranin i ubojica i da će i oni sami, vežući se uz njega, oslabjeti", rekao je francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius za radio France Inter.

"No osjetljivi su kada je riječ o tome tko će, bude li Bašar otjeran s vlasti, preuzeti njegovo mjesto. O tome se razgovara", dodao je.

(Hina) xzt yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙