FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO: Španjolci potopili Irce

Autor: imli
GDANJSK, 14. lipnja 2012. (Hina) - U susretu 2. kola C skupine EURA u Gdanjsku su nogometaši Španjolske svladali Irsku sa 4:0 (1:0).

Dvostruki strijelac za Španjolsku bio je Torres (4, 70), a po jednog su dodali David Silva (49) i Fabregas (83). Španjolska i Hrvatska su sada na čelu skupine sa po četiri boda, a Irska je prva reprezentacija na ovom EURU koja je izgubila sve šanse za plasman u četvrtfinale.

U zadnjem kolu, 18. lipnja, igraju Hrvatska - Španjolska, te Irska - Italija (obje utakmice u 20.45 sati).

Španjolci su od početka susreta krenuli u "petoj brzini" i do kraja su držali isti ritam. Stvorili su puno prilika, zabili četiri gola, a mogli su još barem toliko. Što se Irske tiče, udarac Coxa u 2. minuti sa 20-tak metara bila je jedina stvar vrijedna spomena.

Španjolska je povela već u 4. minuti. Smušenost irske obrane iskoristio je Fernando Torres, koji je iz blizine "zakucao" loptu u mrežu.

U 8. minuti Torres je mogao povisiti na 2-0, bio je to "zicer", ali sa pet metara promašuje gol.

Španjolci su nastavili plesti mrežu oko irskog gola, i u nekoliko navrata su pokušali udarcima iz daljine svladati Givena. U 23. minuti Iniesta sa 18 metara iskušava irskog vratara, ali Given je na pravom mjestu. Par minuta kasnije udarac Xabija Alonsa sa 25 metara prohujao par centimetara iznad grede.

U 42. minuti Xavi Hernández pokušava sa vrha 16-erca plasirati loptu u mrežu, ali Given ponovno brani, a u sudačkoj nadoknadi Iniesta pokušava slično, no opet je Given bio spreman.

U drugom poluvremenu ponovno je Španjolcima trebalo samo četiri minute da postignu gol. Udarac Torresa irski vratar je odbio do Davida Silve, koji je "zanjihao" trojicu braniča i lijepo plasirao loptu u mrežu za 2-0 u 49. minuti.

Šest minuta kasnije volej Xavija Hernándeza sa desetak metara uspijeva zaustaviti vratar Shay Given. Fantastična obrana irskog golmana.

Ipak, u 70. minuti nakon niza odličnih obrana Given je "kapitulirao". Irci su izgubili loptu u sredini, a David Silva u kontru izbacuje Torresa, koji pogađa za 3-0.

Konačnih 4-0 postavio je Fabregas u 83. minuti.

ŠPANJOLSKA: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba, Busquets, Xabi Alonso (Javi Martínez, 65), Iniesta (Santi Cazorla, 80), Xavi Hernández, David Silva, Torres (Fabregas, 74).

IRSKA: Given, John O'Shea, St. Ledger, Dunne, Ward, McGeady, Whelan (Green, 80), Andrews, Duff (McClean, 76), Keane, Simon Cox (Walters, 46).

STRIJELCI: 1-0 Torres (4), 2-0 David Silva (49), 3-0 Torres (70), 4-0 Fabregas (83).

SUDAC: Pedro Proenca (Portugal).

STADION: PGE Arena

GLEDATELJA: 40.000

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙