FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedna osoba poginula u sukobima u Susi

Autor: mtro
TUNIS, 13. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Dvadesetdvogodišnji muškarac podlegao je ozljedama nakon ranjavanja u glavu tijekom sukoba u utorak između salafista i snaga reda u tuniskom gradu Susi, doznaje se u srijedu iz bolničkih izvora.

To je prva žrtva nasilja u Tunisu koje je izbilo u ponedjeljak i utorak. Deset ranjenih, među kojima četvorica agenata snaga sigurnosti, primljeni su u utorak u bolnicu u Susi, precizirao je direktor ustanove.

Žrtva je pogođena metkom u glavu dok je policija rastjerivala skupinu od pedesetak salafista koji su pokušali zapaliti policijsku postaju u gradu.

Redarstveni sat je određen u glavnom gradu Tunisu i u Susi, Monastiru, Džendubi i Medeninu. U nekoliko gradova, među kojima i u glavnom gradu, u ponedjeljak i utorak su salafisti napali policijske postaje, sindikalna sjedišta i političke stranke i jedan sud.

Nasilje je povezano s izložbom u La Marsi, sjevernom predgrađu glavnog grada koja je trajala od 2. do 10. lipnja, čija su djela procijenjena uvredljivima za islam.

(Hina) xtm ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙