FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Cenacolo" priprema predstavu "Credo-Vjerujem"

Autor: mcur
ZAGREB, 13. lipnja 2012. (Hina) - Zajednica "Cenacolo", u povodu 20. obljetnice djelovanja u Hrvatskoj i papina proglašenja Godine vjere, u listopadu ove godine priređuje izvedbu predstave "Credo-Vjerujem" u športskoj dvorani "Cibona", priopćeno je danas iz "Cenacola".

U organizaciji i izvedbi predstave sudjeluje stotinjak mladih iz cijelog svijeta.

Kršćansku zajednicu "Cenacolo" osnovala je časna sestra Elvira Petrozzi 1983. u Italiji. Zajednica djeluje u više od 60 kuća ili bratovština u Italiji i cijelom u svijetu, a svoje misije ima i u Južnoj Americi i Africi.

Prva hrvatska zajednica "Cenacolo utemeljena" je 1992. godine u Ugljanama pokraj Trilja, a danas djeluje njezinih osam bratovština, u kojima borave mladi iz Hrvatske i drugih dijelova svijeta.

Riječ je o kršćanskom društvu koje prihvaća mlade ljude u raznim ovisnostima, o drogi, kocki, alkoholu, računalu. Kroz život u "Cenacolu" prošlo je na desetke tisuća mladih, koji su ozdravili od droge. U potrazi za smislom života i mnogi neovisnici, ali izgubljeni mladi ljudi, nezadovoljni i očajni, izlaz su pronašli u molitvi i radu u toj zajednici.

O predstavi "Credo-Vjerujem" zajednica "Cenacolo" će govoriti u Zagrebu 14. lipnja (u dvorani "Vijenac" na Kaptol 29a, u 12 sati).

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙