FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO - Ćorluka: Italija je ključna utakmica

Autor: dlug
WARKA, 12. lipnja 2012.(Hina) - Pobjeda protiv Irske otvorila je hrvatskoj reprezentaciji vratara četvrtfinala, no sada slijede dva teška izazova, sudari s bivšim svjetskim prvacima Talijanima, te aktualnim svjetskim i europskim prvacima Španjolcima.

Prvu meč loptu 'vatreni' će imati u četvrtak protiv Italije.

"Utakmica protiv Italije je ključna. To smo znali i prije početka prvenstva. Očekivali smo pobjedu protiv Irske, a sada slijedi pravi izazov," kazao je vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa.

Tri boda iz prve utakmice skinula su s hrvatskih igrača veliki pritisak, sada će biti ipak nešto lakše, no Pletikosa smatra kako nema opuštanja. "Već smo zaboravili utakmicu protiv Irske i maksimalno smo koncentrirani za drugi ispit. Svi znamo što nam donosi pobjeda."

Jedinica 'vatrenih' smatra Italiju nezgodnom i nepredvidivom ekipom koja mijenja sustave igre, što bitno otežava pripremu.

"Talijani se lako transformiraju u igri, nezgodni su i nepredvidivi," kazao je vratar ruskog Rubina, dodavši kako od trojice suparničkih napadača najopasnijim smatra Di Natalea.

"Cassano i Balotelli su vrhunski napadači, no za mene je najopasniji Di Natale. On je konkretan u završnici i rijetko promašuje kada se nađe u prilici," zaključio je hrvatski vratar.

Vedran Ćorluka je naglasio kako su Talijani najopasniji kada ih se otpiše i kada imaju problema kao uoči ovog EP-a. Svjestan je činjenice kako će na posljednju hrvatsku liniju jurišati tri vrhunska napadača.

"Morat ćemo si međusobno pomagati, a po mogućnosti i duplirati njihove napadače. Očekuje nas težak izazov. Moramo se bolje koncentrirati u obrani, počevši od mene," poručio je Ćorluka.

U obrani će mu najvjerojatnije društvo ponovo raditi Gordon Schildenfeld. "Pun sam samopouzdanja kao i ostali moji suigrači. Protiv Italije nas očekuje posve drugačija priča i daleko više posla".

Branič novog njemačkog prvoligaša Eintrachta također smatra Di Natalea najopasnijom talijanskom iglom. "Moramo pripaziti na njega ukoliko će igrati. On uvijek traži prostor i na granici je zaleđa."

Do hrvatskih igrača su stigle i vijesti o euforiji koja je zahvatila Hrvatsku. Pozivi i poruke stižu sa svih strana svijeta.

"Tako je to kod nas Hrvata, malo nam treba za euforiju," dodao je Ćorluka kojeg na utakmicama prati 30-tak članova obitelji i najboljih prijatelja.

(Hina) xdl ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙