FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studiji novinarstva od jeseni i u Koprivnici

Autor: kkop
KOPRIVNICA, 11. lipnja 2012. (Hina) - Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Koprivnice danas je jednoglasno usvojena odluka o ustrojavanju i pokretanju Medijskog sveučilišta u tom gradu, a svojom je nazočnošću na sjednici podršku osnivanju sveučilišta dao i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

"Današnji korak samo je jedan nastavak bogate obrazovne tradicije u ovom gradu i uvjeren sam da će pokretanje ova tri studijska smjera doprinijeti da naša medijska scena bude kvalitetnija", rekao je ministar Jovanović dodavši kako je ovo veliki tjedan koji je počeo pobjedom hrvatske reprezentacije nad Irskom, nastavio se pokretanjem Medijskog sveučilišta u Koprivnici, dok će u petak u Puli početi izgradnja studentskog doma.

Danas pokrenuto Medijsko sveučilište u Koprivnici, čiji je osnivač Europa press holding d.o.o iz Zagreba, obuhvaćat će preddiplomske sveučilišne studije novinarstva i medijskoga dizajna te stručni studij Poslovanja i menadžmenta u medijima na kojima će biti mjesta za 150 studenata.

Vršiteljica dužnosti gradonačelnika Vesna Želježnjak (SDP) obratila se vijećnicima ocijenivši sadašnje stanje u novinarstvu.

"Postoji kvazi novinarstvo koje širi laži, a nadam se da ćemo ovim fakultetom jednostavno anulirati, da ne kažem izbaciti, takve novine i novinare koji se ne služe istinom i provjerenim informacijama", rekla je Želježnjak.

Prostor za Medijsko sveučilište i opremu za potrebe izvođenja studija osigurat će Grad Koprivnica, a sveučilište, kao i budući sveučilišni kampus nalazit će se na prostoru bivše koprivničke vojarne. Usto, Grad se obvezuje osigurati i 2,8 milijuna kuna za kupnju 75 posto udjela u posebno osnovanom društvu koje će imati osnivačka prava nad Medijskim sveučilištem, kao i sredstva potrebna za funkcioniranje Sveučilišta.

Prvi studenti Medijskog sveučilišta očekuju se već ove jeseni.

(Hina) xkkop ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙