FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 11. lipnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

WELLINGTON - Američka pop zvijezda Lady Gaga povrijedila je glavu kad ju je slučajno udarila metalna šipka na zadnjem koncertu na Novom Zelandu u nedjelju navečer no ona je koncert održala do kraja, piše u ponedjeljak tisak. Lady Gaga pjevala je svoj hit "Judas" u areni Vector u Aucklandu kad je zadobila udarac metalnom šipkom, objavila je TV postaja 3News. Prizori s koncerta pokazuju pjevačicu kako nakratko posrće nakon udarca u glavu te se potom sabire i nastavlja show. "Ispričavam se ako večeras malo frfljam. Ne znam jeste li primijetili ali maloprije sam se udarila u glavu i mislim da možda imam mali potres mozga", kazala je ona svojim obožavateljima neposredno nakon incidenta, javlja tv postaja TVNZ. "No, ne brinite, nastavit ću koncert".

KINGSTON - Najbrži čovjek svijeta Jamajčanin Usain Bolt doživio je prometnu nesreću blizu svojeg doma na Jamajci, ali je prošao bez ikakvih ozljeda, piše jamajčanski list Gleaner. Prometna nesreća se dogodila u ranim noćnim satima nakon zabave, piše list ne donoseći detaljnije opise, ali i navodi da se u drugom vozilu, koje izgleda nije nije sudjelovalo u sudaru, nalazio i Boltov najveći suparnik na 100 metara Asafa Powell. Bolt i Powell su u četvrtak sudjelovali na utrci Dijamantne lige u Oslu, na kojoj je Bolt pobijedio s 9.79 sekundi, a potom su se obojica vratili na Jamajku gdje ih očekuju nacionalne kvalifikacije za Olimpijske igre. Prije tri godine Bolt je lakše ozlijeđen blizu Kingstona, a iako je tada slupao svoj sportski automobil, ozljedu stopala je zaradio kada je izlazio iz vozila.

BEOGRAD - Veliki rojevi pčela pojavili su se u školama, vrtićima, stambenim zgradama, dimnjacima kuća i drugim mjestima u središtu Beograda, objavio je član beogradske udruge pčelara Slađan Simonović. Simonović je rekao da članovi udruge, koja je osnovala mobilne timove za uklanjanje košnica, dnevno primi 40 pozova Beograđana koji imaju problema s pčelama. "Tijekom jedne intervencije možemo vidjeti rojeve koji broje i do 30.000 pčela i unatoč odgovarajućoj opremi koju nosimo sa sobom, dogodi se da nas ubode oko 30 pčela", rekao je. Po njegovim riječima, rojevi su se u glavnom gradu Srbije pojavili sredinom svibnja i bit će ih do kraja ljeta.

LONDON - Rowan Atkinson, poznatiji kao Mr. Bean, odglumit će svoju prvu kazalištu ulogu u više od 25 godina, učitelja u novom postavu komedije Simona Graya iz 1981. "Quartermaine's Terms". Priča, čija se radnja odvija 60-tih godina prošloga stoljeća, govori o životu sedmoro učitelja u engleskoj školi za strance. Nova produkcija koju će režirati sir Richard Eyre bit će u siječnu iduće godine izvedena u Brightonu i Bathu, a potom će se idućih 12 tjedana prikazivati u londonskom kazalištu Wyndham's, prenosi BBC. Poznati komičar rekao je BBC-u da je ponovno otkrio ljubav prema "daskama koje život znače" glumeći Fagina u mjuziklu Mackintosh. Atkinson je na West Endu debitirao 1981., a svjetsku slavu postigao je televizijskim ulogama Mr. Beana i Crne guje.

LONDON - Vojvoda od Edinburgha, princ Philip proveo je u nedjelju 91. rođendan doma u krugu obitelji, dan nakon što je pušten iz bolnice kamo je dospio zbog upale mjehura. Mašući rukama pozdravio je štovatelje i rukovao se s osobljem na izlasku iz londonske bolnice King Edward VII. nakon čega je prebačen u dvorac Windsor. Upitan osjeća li se bolje, suprug kraljice Elizabete II. odgovorio je: "Da se ne osjećam bolje, ne bih izašao iz bolnice". Princ Philip hospitaliziran je u ponedjeljak i propustio je dva dana proslave dijamantnog jubileja kraljice Elizabete.

JERUZALEM - Jeruzalemske gradske vlasti najavile su u nedjelju da će ubuduće uzimati i registrirati DNK pasa evidentiranih u gradu kako bi njihove vlasnike prisilili da kupe izmet svojih ljubimaca. U prvoj fazi projekta izradit će se banka DNK podataka pomoću uzoraka sline koji će se uzimati od životinja. U drugoj fazi, poseban laboratorij će obavljati usporedne analize psećeg izmeta koji onečišćuje Sveti grad i uspoređivati ga s genetskim profilom životinja evidentiranih u banci DNK. Gradska uprava navodi da je u Jeruzalemu popisano oko 11.000 pasa, od kojih je 92 posto cijepljeno. Kako navodi dnevnik Haaretz, globa od 750 šekela (154 eura) predviđena je za vlasnike pasa koji se ne budu držali propisa.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙