FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Princ William promaknut u kapetana zrakoplovnih snaga

Autor: vrad
LONDON, 7. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Princ William, drugi u nasljednom redu za britansko prijestolje, promaknut je u čin kapetana postrojbe zrakoplovnih snaga za potragu i spašavanje, priopćile su u četvrtak njegove službe.

William (29) je dosad bio kopilot helikoptera za potragu i spašavanje, s činom poručnika, ali će sada i sam moći voditi operacije.

Princ se u rujnu 2010. priključio eskadronu britanskih zračnih snaga na otoku Angleseyju, na krajnjem zapadu Walesa.

Zahvaljujući tom dvogodišnjem iskustvu tijekom kojega je bio i na zadatku na Falklandskim otocima (Malvinima), nedavno je prošao 48-satni ispit iz letenja i na kopnu, nakon čega je dobio čin kapetana.

Kapetan snosi "punu odgovornost za sigurnost letjelice, posade i, eventualno, ranjenika" za koje se mora pobrinuti, dodao je viši časnik u njegovoj postrojbi, Mark Dunlop.

Princ William živi sa svojom mladom suprugom Kate na imanju u blizini zrakoplovne baze otkako su se 29. travnja 2011. vjenčali u Londonu uz veliku medijsku pozornost.

Mladi bračni par, koji uživa veliku popularnost i koji je na proslavi kraljičina jubileja proteklog vikenda bio u prvim redovima, treba 2013. useliti u velik stan u palači Kensington u središtu Londona.

Williamov mlađi brat, princ Harry, nedavno je završio osamnaestomjesečnu obuku za kopilota borbenog helikoptera Apache.

(Hina) xvrad yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙