FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 7. lipnja

Autor: kgab
ZAGREB, 7. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 7. lipnja:

TUHELJ - Predsjednik Republike Ivo Josipović sa svojim slovenskim kolegom Danilom Tuerkom sastat će se u 17 sati u Tuheljskim Toplicama i zajedno će otvoriti novi hotel u sklopu Termi Tuhelj. Riječ je o investiciji vrijednoj 12 milijuna eura kojom će Terme Tuhelj, koje su u vlasništvu Termi Olimia iz Podčetrtka, postati najveći kontinentalni turistički centar u Hrvatskoj. Cijeli projekt i investicija potvrda su uspješne suradnje tvrtki iz dviju zemalja, posebno u prekograničnim projektima. Dvojica predsjednika prisustvovali su početku radova i položili kamen temeljac u travnju prošle godine, a sutra će simbolički otvoriti i nakon toga obići novi hotel te se obratiti javnosti.

ISTANBUL - Predstavnici tridesetak zemalja, među njima i američka državna tajnica Hillary Clinton, razmatrat će načine borbe protiv terorizma na globalnoj razini u četvrtak i u petak na forumu u Istanbulu na kojem će se također analizirati stanje u Siriji te iranski nuklearni program. Forum borbe protiv terorizma inicijativa je pokrenuta lani u sklopu Opće skupštine Ujedinjenih naroda, a njime supredsjedaju Sjedinjene Države. Američka državna tajnica sudjelovat će uglavnom u političkom radu prvoga dana skupa organiziranog na razini ministara vanjskih poslova, a Europsku uniju predstavljat će visoka predstavnica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

NEW YORK -Posebni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju Kofi Annan govorit će pred Vijećem sigurnosti UN-a o nedostatku napretka u provedbi njegova mirovnog plana za Siriju u šest točaka.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s premijerima Velike Britanije i Norveške Davidom Cameronom i Jensom Stoltenbergom.

PEKING - Ruski predsjednik Vladimir Putin trebao bi se sastati s predsjednicima Irana i Afganistana, Mahmudom Ahmadinedžadom i Hamidom Karzaijem.

Dežurni urednici:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sanja Pucak

Navečer: Domagoj Janković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙