FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: javni poziv za imenovanje dijela članova Upravnog vijeća Hine

Autor: dmar
ZGAREB, 6. lipnja 2012.(Hina) - Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila nacrt javnog poziva za imenovanje dijela članova Upravnog vijeća (UV) Hine, a novi članovi UV-a trebali bi biti imenovani na sjednici Hrvatskog sabora istovremeno s razrješenjem dosadašnjih članova.

Upravno vijeće Hine ima pet članova koje imenuje i razrješava Hrvatski sabor - jedan iz redova stručnjaka za medije, tri člana iz redova ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka, te jedan predstavnik zaposlenika Hine.

Vlada je već ranije provela postupak za imenovanje predstavnika zaposlenika u Upravnom vijeću Hine, o čemu bi uskoro trebao odlučiti Sabor.

Sadašnje Upravno vijeće Hine ima četiri člana, a Sabor je na sjednici 11. svibnja nakon rasprave o godišnjem izvješću o radu toga vijeća donio zaključak kojim se ne prihvaća to izvješće i predlaže se pokretanje postupka razrješenja Upravnoga vijeća.

Po riječima zamjenika ministrice kulture Berislava Šipuša, da bi odluka o razrješenju dijela sadašnjih članova Upravnoga vijeća mogla biti donesena istovremeno s odlukom o imenovanju novih članova, treba prethodno provesti javni poziv za imenovanje dijela članova, te predložiti Saboru da na istoj sjednici razriješi dosadašnje i imenuje nove članove Upravnog vijeća Hine. Na taj način osigurat će se kontinuitet u radu Upravnog vijeća.

Javni poziv za četiri člana UV-a bit će objavljen u Narodnim novinama i Večernjem listu, a prijave se podnose u roku 15 dana od dana objave javnog poziva.

(Hina) xmd/xrkor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙