FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksplozijama streljiva u Bugarskoj trojica nestalih

Autor: bnov
SOFIJA, 5. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Trojica radnika smatraju se nestalima, a devet ih ozlijeđeno u utorak nakon niza eksplozija u skladištu streljiva na istoku Bugarske, izjavio je ministar unutarnjih poslova Cvetan Cvetanov.

"Potraga za trojicom radnika u radionici u kojoj je došlo do prve eksplozije nije dala rezultate", kazao je on na javnoj tv postaji BNT.

"Krater dublji od četiri metra nastao je na mjestu prve eksplozije, ništa nije ostalo od radionice", kazao je pomoćnik glavnog tužitelja Bojko Najdenov, dajući naslutiti kako se čini nevjerojatnim da su ta trojica preživjela.

Od 21 radnika prisutnih na mjestu eksplozije, 18 ih je pronađeno, a devetero ih je hospitalizirano, rekao je ministar unutarnjih poslova.

Do drame je došlo popodne u skladištu privatnog poduzetnika koji se bavi rasklapanjem zastarjelog streljiva, blizu mjesta Lozeneca, na jednoj od glavnih prometnica između glavnog grada Sofije i Crnog mora. Zbog eksplozija je evakuirano 600 mještana, a dvije su granate pale na obližnje selo. Uzrok ekplozija još nije otkriven.

(Hina) xbnš ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙