FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Siriji na području Latakije izbili žestoki sukobi

Autor: akoz
BEJRUT, 5. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Snage sirijske vlade uz podršku helikoptera u utorak su se sukobile s pobunjenicima u nekoliko gradova obalne pokrajine Latakije, rekao je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Pobunjenici su rekli da je najmanje osam boraca ubijeno. "Sukobi su počeli prije sedam sati. To su za sada najžešći sukobi na ovom području od početka revolucije u ožujku 2011.", rekao je agenciji Reuters Rami Abdelrahman, čelnik Opservatorija koji ima sjedište u Londonu.

On je rekao da je uništeno najmanje pet tenkova i oklopnih vozila za prijevoz vojnika. Pobunjenici su zauzeli policijsku postaju u gradu Hafehu u okolici grada Latakije, dodao je. On je rekao da je viđeno "mnogo vozila hitne pomoći" kako dolaze u Latakiju sa žrtvama među vladinim snagama.

"Hafeh je sada potpuno okružen", rekao je jedan od aktivista u gradu.

Bassel Salow, glasnogovornik brigade pobunjene Slobodne sirijske vojske (FSA) na tom području, rekao je da je najmanje osam boraca ubijeno u sukobima koji i dalje traju Hafehu.

"Granatirali su najmanje 60 uz pomoć helikoptera, imamo 15-ro ranjenih civila i ne možemo izbaviti niti jednog do njih", rekao je telefonom.

Latakija je bila razmjerno mirna tijekom pobune protiv vlasti predsjednika Bašara al-Asada.

(Hina) xakoz ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙