FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatski tužitelj uložio priziv na oslobađajuće presude

Autor: sbak
KAIRO, 3. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Ured glavnog egipatskog tužitelja uložio je priziv na oslobađajuće presude šestorici suradnika bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, objavila je u nedjelju egipatska televizija a potvrdio je i jedan dužnosnik iz ureda tužitelja.

"Glavni tužitelj zabranio je šestorici dužnosnika i eventualni odlazak iz zemlje", dodao je taj dužnosnik koji je htio ostati anoniman.

Sud u Kairu osudio je u subotu bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka na doživotni zatvor zbog suučesništva u ubojstvu oko 850 ljudi koji su na prosvjedima početkom 2011. tražili njegov silazak s vlasti nakon 30-godišnje vladavine.

Ista sudbina zadesila je i Mubarakova bivšeg ministra unutarnjih poslova Habiba el-Adlija, dok su Mubarakovi sinovi, Alaa i Gamal, osuđeni za korupciju na vremensku kaznu koju su već odslužili u pritvoru, a šest ostalih visokih dužnosnika je oslobođeno od svih optužbi.

Tisuće Egipćana prosvjedovale su u subotu u Kairu i nekoliko većih gradova protiv politike vojne vlasti i kazne doživotnog zatvora koju mnogi drže preblagom za Mubaraka te zbog oslobađajućih presuda visokim dužnosnicima.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙