FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvrti Slavonica Art Fest Erdut

Autor: vsik
ERDUT, 2. lipnja 2012.(Hina) - U organizaciji Udruge Slavonica art Erdut danas je uz Dunav u Erdutu uz druženje glumaca, glazbenika, kulturnih i gospodarstvenih djelatnika počeo ljetni Slavonica art fest Erdut.

Riječ je o četvrtom druženju i festivalu umjetnosti čiji je cilj, kako je rekao predsjednik Udruge Branko Marić, "upoznavanje i umrežavanje svih onih koji imaju želju da svojim radom doprinesu razvoju Slavonije i Hrvatske".

Više stotina likovnih umjetnika, glumaca, glazbenika ali i ljubitelja umjetnosti ne samo iz Hrvatske, već i BIH, Njemačke i drugih zemalja, već četvrtu godinu u lipnju se okupljaju na imanju Branka Marića, na mjestu Briginac u Erdutu, nadomak poznatih starh erdutskih vinograda.

"Udruga usko surađuje s Galerijom likovnih umjetnosti u Osijeku, Hrvatskim narodnim kazalištem, Maticom hrvatskom, Maticom iseljenika i Umjetničkom akademijom u Osijeku, čiji studenti na ovom druženju svojim nastupom povezuju slavonsku dušu s vječnim Dunavom i svim ljepotama najljepšeg dijelića svijeta zaustavljenog u ovom božanskom spoju povijesti i sadašnjosti", rekao je Marić.

Marić, kao dugogodišnji predsjednik europske Matice iseljenika, akademski slikar, grafičar i dizajner, koji je najveći dio života proveo u Koelnu, koristi svoja, kako je rekao, dugogodišnja poznanstva i veze da bi Slavoniju uzdigao na mjesto koje joj pripada.

Pri tome je važno, kazao je, njegovanje kulture u svim segmentima kao i visoko obrazovanje u svim djelatnostima što Udruga kroz svoj rad i potiče.

(Hina) vsik yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙