FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od 2. do 4. lipnja

Autor: agrb
ZAGREB, 1. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti od subote, 2. lipnja do ponedjeljka, 4. lipnja.

Subota, 2. lipnja:

------------------

ZAGREB - Tri tjedna nakon što su po načelu 'jedan član - jedan glas' potvrdili Zorana Milanovića za predsjednika stranke, SDP-ovci će na stranačkoj izbornoj konvenciji birati potpredsjednike te članove Predsjedništva i Glavnog odbora. Gotovo 2300 SDP-ovih izaslanika će 17 članova Predsjedništva birati između 34 kandidata, a potom će između izabranih članova Predsjedništva birati i četiri potpredsjednika stranke. Od 17 članova Predsjedništva 13 ih se bira po regionalnoj kvoti – po dva iz pet regija i tri iz Zagreba, a četiri na nacionalnoj razini.

Ulaz i preuzimanje akreditacija za novinare, fotoreportere i snimatelje je iz Magazinske ulice (sjeverni ulaz), a mjesta za akreditirane novinare i pozicije za TV kamere će biti obilježene prema nazivu redakcije (10 sati, mala dvorana Doma sportova).

Nedjelja, 3. lipnja:

--------------------

Zasad nema najavljenih važnijih događaja.

Ponedjeljak, 4. lipnja:

-----------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će Regionalnoj ministarskoj konferenciji o transplantaciji organa "Srce regiji" koju organizira ministar zdravlja Rajko Ostojić, predsjedavajući Zdravstvene mreže jugoistočne Europe. Na konferenciji će sudjelovati ministri ili njihovi najbliži suradnici iz deset država članica te mreže. Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike. Nakon svečanosti otvorenja održat će se konferencija za novinare na kojoj će govoriti ministar Ostojić, visoki izaslanik Regionalnog ureda za Europu Svjetske zdravstvene organizacije Hans Kluge i predsjednica Udruge Transplant Tanja Watz (9 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

TROGIR - Potpredsjednik slovačke Vlade i ministar unutarnjih poslova Robert Kalinak dolazi u službeni posjet Hrvatskoj, u sklopu kojega će s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem potpisati Provedbeni protokol o suradnji tijekom turističke sezone. Nakon potpisivanja ministri će dati izjave za medije (13 sati, Ured gradonačelnika Trogira, Trg Ivana Pavla II br. 1).

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy predstavit će na konferenciji za novinare hrvatska polazišta za konferenciju Ujedinjenih naroda o održivom razvoju "Rio+20", koja će se održati od 20. do 22. lipnja u Rio de Janeiru. Najavit će i ponovno uvođenje dodjele priznanja i nagrada za dostignuća na području zaštite okoliša, tzv. Eko Oscar.

ZAGREB - Transparency International Hrvatska organizira okrugli stol "Koliko transparentan treba biti fiskalni sustav", kojemu je cilj proanalizirati načine podizanja transparentnosti fiskalnog sustava i utjecaja tog povećanja na društvo. Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici nadležnih tijela, profesori sa Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici znanstvenih instituta i parlamentarnih političkih stranaka (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na temu "Kakvu nastavu povijesti trebamo" u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se okrugli stol, u čijem će radu sudjelovati ministar Željko Jovanović, a moderirat će ga Neven Budak, profesor na Odsjeku za povijest zagrebačkog Filozofskog fakulteta i savjetnik premijera Zorana Milanovića. Svoje viđenje organizacije nastave povijesti iznijet će i ugledni sveučilišni, srednjoškolski i osnovnoškolski profesori iz cijele Hrvatske (10 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (Donje Svetice 38, velika dvorana na IV. katu).

ZAGREB - Mreža mladih Hrvatske, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje, predstavlja Nacrt kurikuluma Građanskog odgoja i obrazovanja te Programa obrazovanja učitelja, nastavnika i stručnih suradnika iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Uvodno bi na prezentaciji trebali govoriti Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje i Mirela Travar, glavna tajnica Mreže mladih Hrvatske (12 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - U okviru prvih Dana Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge poslodavaca održat će se okrugli stol "Vrjednote, znanje, tržište", kojim se nastoji potaknuti na razmišljanje o odnosu obrazovanja i realnih potreba gospodarstva, a pokušat će se odgovoriti, među ostalim, koje su vrijednosti društva, zašto je kapitalizam u krizi i što akademska zajednica može učiniti da se situacija popravi (11 sati, Hrvatsko katoličko sveučilište, Ilica 242).

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud odlučivat će o osnovanosti optužnice protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za primanje 262 tisuće eura mita od direktora produkcijske tvrtke "Core media" Vladimira Šelebaja Selliera kako bi se njegove emisije prikazale na Novoj TV. Optužnim vijećem koje će zasjedati iza zatvorenih vrata predsjedat će sudac Željko Horvatović. Svilan je navodno pune tri godine primao mito za emisije "1 na 1", "U sridu", "Istraga", "Interijeri" i "Rekonstrukcija". Novac su mu 'na ruke', po tvrdnjama tužiteljstva, davali Šelebaj ili neki od posrednika, među kojima je bio i Šelebajev partner u "Core mediji", estradni menadžer Edvin Softić koji je priznao da je Svilanu nosio kuverte kada je Šelebaj bio na putu (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙