FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački ministar na biciklu uz Dunav; u Vukovaru odao počast žrtvama na Ovčari

Autor: zdra
VUKOVAR, 31. svibnja 2012. (Hina) - Ministar za Savezno vijeće, Europu i međunarodne poslove njemačke savezne države Baden – Wurtternberg Peter Friedrich posjetio je danas Vukovar u sklopu putovanja biciklom uz Dunav od Njemačke do Rumunjske.

Boraveći u Vukovaru, gdje ga je primio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Željko Pinjuh, Peter Friedrich, koji obnaša i dužnost posebnog povjerenika za Podunavsku strategiju EU, posjetio je i Spomen-dom Ovčaru i mjesto masovne grobnice na Ovčari gdje je odao počast žrtvama polaganjem vijenca ispred spomen-obilježja.

U razgovoru Petera Friedricha i Željka Pinjuha bilo je riječi o mogućoj suradnji Vukovara i Baden – Wurtternberga u gospodarstvu, turizmu i kulturi.

"Putovanjem na biciklu želio sam iz blizine upoznati stanovnike podunavskih zemalja i probleme s kojima se suočavaju, kako oni tako i njihove lokalne, regionalne i državne vlasti", kazao je Friedrich.

Tijekom boravka u Vukovaru ministar Fridrich obišao je i dvorac Eltz i Gradski muzej Vukovar, rodnu kuću nobelovca Lavoslava Ružičke i Križ svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav.

Ministar Friedrich sastao se i s predstavnicima Europskog doma Vukovar i Udruge Nijemaca i Austrijanaca Vukovar.

Peter Friedrich na put je krenuo 23. svibnja, a do 3. lipnja, kada namjerava stići u Rumunjsku u kojoj će i završiti putovanje biciklom, proći će oko dvije tisuće kilometara. Tijekom putovanja vodit će političke razgovore u četiri glavna grada (Beču, Bratislavi, Budimpešti i Beogradu) te lokalnim i regionalnim središtima država kroz koja bude prolazio.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙