FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan grada Čakovca - komunalna uređenost temelj gospodarskog oporavaka

Autor: tjak
ČAKOVEC, 29. svibnja 2012. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Čakovec je danas proslavio Dan grada, a kako je tom prigodom istaknuo gradonačelnik Branko Šalomon, gospodarska kriza prelila se i na Čakovec pa su sva nastojanja gradskih vlasti išla prema zadržavanju postignutog standarda građana.

Šalamon je poručio da grad treba tražiti druge izvore financijskih sredstava i okrenuti se vlastitim snagama kako bi se građanima i dalje moglo pružati ono što zavrjeđuju. Za gradsku upravu rekao je da je mala, ali učinkovita. Ističući kako može i mora biti bolja, rekao je da je po različitim kriterijima u samome vrhu Hrvatske po učinkovitosti, transparentnosti i organiziranosti.

Predsjednik Gradskog vijeća Gordan Vrbanec rekao je kako Čakovec u usporedbi s ostalim europskim gradovima ima iznimnu komunalnu uređenost. Po njegovim riječima, ona će biti temelj gospodarskog oporavka u kojem se u gradu Zrinskih trebaju okrenuti novim tehnologijama i intelektualnim proizvodima. Govoreći o manjku novca u gradskoj blagajni, Vrbanec je istaknuo kako je to zbog ulaganja u objekte, a ne u potrošnju. Zato se taj manjak, zaključio je Vrbanec, može smatrati samo odgođenim plaćanjem tih ulaganja.

Na svečanoj sjednici podijeljena su najviša gradska priznanja, a zlatne plakete i grb grada Čakovca dobili su zamjenica ravnatelja USKOK-a i glavna tužiteljica u procesu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera Tamara Laptoš, tvrtka MIDI iz Ivanovca te sportski i kulturni djelatnik Dejan Buvač.

Čakovec Dan grada slavi u spomen na darovnicu Jurja IV. Zrinskog iz 1579. godine kojom je postao slobodno trgovišće. Proslava Dana grada u Čakovcu se nastavlja svakog dana do 3. lipnja.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙