FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović s japanskim veleposlanikom

Autor: dpos
ZAGREB, 29. svibnja 2012. (Hina) - Ministar obrane Ante Kotromanović primio je u utorak japanskog veleposlanika u Hrvatskoj Masaru Tsujia i zahvalio mu na humanitarnim donacijama japanske vlade za razvoj civilnog društva u RH, posebno na području razminiranja, priopćio je MORH.

Japanska vlada je Hrvatskoj prošle godine donirala oko pet milijuna eura. Ministar Kotromanović je posebno zahvalio na donacijama za razminiranja i istaknuo kako će se Hrvatska u narednih 15-ak godina baviti tim problemom i stoga cijeni svaku pomoć u te svrhe.

Veleposlanik Tsuji zahvalio je na podršci i solidarnosti koju je Hrvatska pružila Japanu povodom potresa i tsunamija koji su pogodili Japan 2011. godine. Ocijenio je važnom ulogu Hrvatske u regiji, kao i članstvo u NATO-u i EU, čime se osim za sigurnost i stabilnost regije šalje i dobra poruka poslovnom svijetu te se otvaraju mogućnosti za eventualne buduće poslovne suradnje.

Tijekom susreta izraženo je zadovoljstvo suradnjom i prijateljstvom dviju zemalja, a ministar Kotromanović istaknuo je kako bi trebalo iznaći modalitete i za poboljšanje suradnje Ministarstava obrane Hrvatske i Japana. U okviru možebitne suradnje dvaju ministarstava bilo je govora o eventualnoj zajedničkoj obuci časnika za sudjelovanje u mirovnim misijama, navodi MORH.

Također, razgovaralo se i o održanom NATO summitu u Chicagu te su se u svijetlu recentnih događaja u regiji Kotromanović i Tsuija složili kako bi na sljedećem summitu Saveza jedna od tema svakako trebala biti i pitanje proširenja NATO Saveza.

(Hina) xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙