FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić s diplomatima o temama ovogodišnjeg Croatia Summita

Autor: vmrs
ZAGREB, 25. svibnja 2012. (Hina) - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održala je u petak briefing za predstavnike diplomatskog zbora akreditirane u Hrvatskoj i upoznala ih s tematskim sadržajem ovogodišnjeg 7. Croatia Summita koji će se baviti učincima procesa pristupanja Europskoj uniji i postkonfliktne tranzicije, priopćeno je MVEP-a.

Hrvatska će vlada i ove godine biti domaćin Croatia Summita koji će se pod nazivom "Izgradnja države i EU iskustvo", u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, održati 6. i 7. srpnja u Dubrovniku. Na sudjelovanje u radu Summita pozvani su predsjednici vlada, ministri vanjskih poslova i drugi gosti te predstavnici iz zemalja Europe i Sjeverne Amerike, a prvi je put poziv upućen i dužnosnicima iz zemalja južnog Mediterana.

Ministrica Pusić rekla je da će se ovogodišnji Croatia Summit baviti učincima "pristupnog procesa i postkonfliktne tranzicije na državne sustave, državne institucije i društva općenito. Zato za zemlje jugoistoka Europe, kao i južnog Mediterana, od velike koristi mogu biti upravo hrvatska iskustva jer je ona prošla kroz oba segmenta, postkonfliktnu izgradnju države i izgradnju institucija u okviru vlastitog procesa pristupanja Europskoj uniji", kaže se u priopćenju.

Na tematskim panelima Summita raspravljat će se o europskoj perspektivi kao pokretačkoj snazi za socijalne i političke promjene, izgradnji države u postkonfliktnim društvima političkim i sigurnosnim izazovima, kao i o partnerstvu te izgradnji institucija u zemljama južnog Mediterana.

(Hina) xvm/xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙