FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poraz rukometašica

Autor: dlug
GUADALAJARA, 25. svibnja 2012. (Hina) - Usprkos velikom optimizmu i ulozi favorita hrvatske rukometašice su na startu kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre koji se održava u španjolskoj Guadalajari izgubile od Nizozemske 28:29 (12:14) i posve se udaljile od vize za London.

U dramatičnoj završnici hrvatske igračice su 40 sekundi prije kraja imale loptu i igračicu više, no nisu uspjele izboriti remi i tako barem produžiti nadu. Hrvatsku sada u subotu očekuje slabašna Argentina, a potom će u nedjelju morati pobijediti trećeplasiranu ekipu s posljednjeg SP-a, Španjolsku ukoliko želi na OI.

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, povela je 4:2, a potom stala. Nizozemske su serijom 4:0 okrenule rezultat (6:4) i do konca prvog poluvremena više nisu ispuštale prednost. U dva navrata imale su i tri gola viška (13:10, 14:11), a na koncu prvog dijela rezultat je bio 14:12. Naše igračice su imale prviše tehničkih pogrešaka, igrale su vrlo nervozno, a nisu se uspjele niti prilagoditi na nešto čvršću igru koje su dozvolile francuske sutkinje.

Loša igra hrvatske vrste nastavila se i u drugom dijelu, pa su Nizozemke povele i sa četiri gola razlike (18:14). Sredinom drugoj dijela odabranice Vladimira Canjuge su uspjele spojiti nekoliko kvalitetnih minuta izjednačivši na 21:21, no uslijedio je novi pad i Nizozemska ponovo bježi na plus tri. U posljednjih pet minuta Hrvatska je uspjela smanjiti zaostatak, a potom u zadnjoj minuti imala i priliku za remi. Nažalost, najbolja igračica utakmice Maja Zebić je promašila s krila i Nizozemske su mogle započeti slavlje.

Zebić je utakmicu zaključila sa 11 golova pri čemu je devet zabila sa sedam metara, Miranda Tatari je dodala šest, a Andrea Penezić četiri gola.

Hrvatsku do kraja kvalifikacijskog turnira očekuju još utakmice protiv Argentine (27. svibnja) i Španjolske (28. svibnja), a prve dvije ekipe izborit će plasman na OI u London.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙