FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U 111. godini umrla najstarija Belgijanka

Autor: vrad
BRUXELLES, 24. svibnja 2012. (Hina/AFP) - "Mislim da se može reći kako je umrla od starosti", rekao je u četvrtak direktor umirovljeničkog doma u Belgiji objavljujući vijest o smrti stojedanaestogodišnje Germaine Degueldre, najstarije Belgijanke.

Germaine Degueldre, rođena 26. rujna 1900. u Bincheu, umrla je 11. svibnja u 8 sati ujutro u domu za starije osobe u Waudrezu, rekao je za novinsku agenciju Belgu direktor te ustanove u kojoj je bila smještena u zadnjih šest godina.

"Pred smrt nije bolovala. Germaine je došla na zajutrak kao i svakog jutra. Poslije se vratila u svoju sobu. Umrla je u svom naslonjaču, nije patila. Možemo reći da je imala lijepu smrt", dodao je direktor za list La Derniere Heure.

Početkom travnja Germaine Degueldre, rođena u Valoniji, frankofonskom, južnom dijelu Belgije, bila je službeno proglašena najstarijom Belgijankom, doživivši 111 godina i 193 dana, piše list, kojemu je priznala da je tajna njezine dugovječnosti u tome što "nikada nije radila gluposti".

Sada je njezin naslov preuzela Fanny Godin. Rođena je 27. svibnja 1902. i u nedjelju će u umirovljeničkom domu u Flamanskom Brabantu proslaviti svoj 110. rođendan.

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙