FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Jakovina uručio priznanja na "Kulenijadi"

Autor: ivuc
JAGODNJAK, 24. svibnja 2012.(Hina) - U baranjskom mjestu Jagodnjaku danas je, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, održana tradicionalna 11. "Kulenijada" na kojoj su u natjecateljskom djelu sudjelovala rekordna 94 proizvođača.

Ocjenjivačko povjerenstvo najboljim je ocijenilo kulene oca i cina Slađana i Kristijana Novosela iz mjesta Gat, kod Valpova.

Nagrade najuspješnijim proizvođačima uručio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je kazao kako Ministarstvo podupire priredbe na kojima kvalitetni proizvođači mogu predstaviti svoj rad i proizvode, a za Slavoniju i Baranju to je kulen kao autohtoni proizvod.

Dodao je kako je prošloga mjeseca u saborsku proceduru uvršten prijedlog zakona o oznakama izvornosti, zemljopisnog porijekla i tradicijskog ugleda poljoprivredno-prehrambenih proizvoda koji je dio usklađivanja sa standarima Europske unije, i koji našim proizvođačima nudi mogućnost da standardizacijom i lakšim načinom dobivanja ovih oznaka, svoje proizvode učine još prepoznatljivijim na hrvatskom, ali i europskom tržištu.

Jedan od tih proizvoda koji je u visokom stupnju registracije, koji će uskoro biti proglašen proizvodom s oznakom zemljopisnog porijekla je baranjski i slavonski kulen, kazao je ministar Jakovina dodavši kako se još više mora raditi na povećanju proizvodnje, kontroli kvalitete te brendiranju takvih proizvoda.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙