FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem primio izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj

Autor: gvla
ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem primio je danas izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj (VAD), kojemu je potvrdio da je Sinjska alka manifestacija od nacionalne važnosti te poručio da će Sabor "gdje god može" svesrdno poduprijeti taj kulturno-turistički događaj.

Uz predstavnike Viteškoga alkarskog društva Sinj sastanku su nazočili i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije te franjevačkog samostana Gospe Sinjske na čelu s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem.

Kako se navodi u priopćenju ureda predsjednika Hrvatskog sabora, na sastanku se razgovaralo o tijeku priprema za obilježavanje 300. obljetnice Sinjske alke i čudesne obrane grada 1715. koju to društvo, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske i Grad Sinj obilježavaju u godini 2015., a kojoj je Sabor pokrovitelj.

Predsjednik Sabora se suglasio da je Sinjska alka kulturno-turistički događaj od nacionalne važnosti. "Pružit ćemo svesrdnu pomoć, gdje god možemo", kazao je predsjednik Šprem te je izrazio zadovoljstvo planovima da se hrvatska kulturna baština poput Sinjske alke predstavi u Bruxellesu s obzirom na to da će Hrvatska 2013. ući u Europsku uniju.

(Hina) pp/xgvla ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙