FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pikadisti iz Kaštel Kambelovca viceprvaci Europe

Autor: adrp
ANTALYA, 23. svibnja 2012. (Hina) - Već nakon prve službene discipline koja je odigrana u sklopu Europskog prvenstva u elektroničkom pikadu, koje se od 19. do 25. svibnja održava u turskoj Antalyji hrvatski pikadisti osvojili su srebrnu medalju koju je zaslužila momčad Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca. Oni su se naslovom viceprvaka Europe okitili nakon što su u finalu Eurokupa izgubili od pikadista iz Slovačke, dok je u konkurenciji dama splitska ekipa Bila Boja osvojila peto mjesto.

Na klupskom prvenstvu Europe u elitnoj A kategoriji sudjelovale 33 ekipe iz cijele Europe, a među njima i dva naša predstavnika. Uz već spomenuti Posejdon 2 nastupila je i ekipa Split Londra koja je završila na diobi 19. mjesta.

Bogovi mora, kako glasi nadimak ekipe Posejdon 2, nastupili su u sastavu Vladimir Lešić, Ivan Bilela, Filip Galović i Zdenko Smodlaka, a veliko pojačanje bio im je Boris Krčmar, kapetan naše muške reprezentacije i jedan od najboljih svjetskih igrača elektroničkog pikada. Bez poraza su se probili do finala, a tamo je nakon velike borbe i do kraja neizvjesnog meča slavila ekipa iz Bratislave sastavljena od čeških i slovačkih reprezentativaca.

Nakon što su 2010. godine osvojili dvostruku domaću krunu, naslov prvaka Hrvatske i Kup RH, ovo je novi veliki uspjeh ekipe iz Kaštel Kambelovca.

Za našu žensku ekipu Bila Boja nastupile su Đurđica Delić, Jasna Šegvić i Rina Radun, uz pojačanja Anu Mamut i Olju Pavlović. Osvojeno peto mjesto u konkurenciji super jakih ekipa iz Češke i Njemačke koje su uzele prva četiri mjesta, je uspjeh za naše djevojke. Naslov prvakinje Europe osvojila je njemačka ekipa Bull Eye Fighters.

OSVAJAČI MEDALJA

MUŠKI (33 ekipe)

1. TOI TOI DIXI BRATISLAVA (Slovačka)

2. POSEJDON 2 (HRVATSKA)

3. DM TOP 10 (Njemačka)

19. SPLIT LONDRA (Hrvatska)

ŽENE (15 ekipa)

1. BULL EYE FIGHTERS (Njemačka)

2. THE FIVE SPECIALIST (Njemačka)

3. BANIK SCHATZLAR (Češka)

5. BILA BOJA (HRVATSKA)

(Hina) xzdj yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙