FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pivovarna Laško u prvom kvartalu poslovala prema planu

Autor: lfia
LJUBLJANA, 22. svibnja 2012.(Hina) - Slovenska poslovna grupa "Pivovarna Laško" (PL) u prvom tromjesečju kvartalu ove godine poslovala je uspješno i prema planu, a u ovoj će godini nastaviti s dezinvestiranjem na temelju dogovora s bankama koje su joj omogućile reprogramiranje kreditnih obveza, objavljeno je iz te kompanije u utorak nakon sjednice Nadzornog odbora.

"Unatoč izuzetno zahtjevnim gospodarskim prilikama, nadamo se da ćemo započeti trend prodaje iz prvog kvartala nastaviti i u drugom, te da će Pivovara Laško i Pivovara Union već ove godine moći vratiti više od 20 milijuna eura duga i isto toliko kamata", navod PL u priopćenju.

Predsjednik Nadzornog odbora PL-a Vladimir Malenkovič izjavio je da je Pivovarna Laško u prva tri mjeseca ove godine ostvarila 17,5 milijuna eura prihoda od prodaje, više nego u istom razdoblju lani, kada su prihodi od prodaje iznosili 15,2 milijuna eura. Dobit prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA) bila je 3,3 milijuna eura.

Na razini grupe, pak, PL je u prvom tromjesečju ostvario 61 milijun eura prihoda, dok je usporedbe radi u istom lanjskom razdoblju imao prihode od 66,3 milijuna eura. Dobitak je dosegnuo oko 7 milijuna eura.

Malenkovič je izjavio da će PL-a ove godine nastaviti s politikom dezinvestiranja, te da je Uprava Nadzornom odboru predstavila svoje stajalište o mogućoj prodaji dionica Mercatora.

Sadašnja uprava PL-a zauzima se za ponovno oblikovanje koncerna najvećih vlasnika Mercatora kako bi postigla optimalnu cijenu za svojih 23,34 posto dionica u najvećem slovenskom trgovačkom lancu, a nastavlja i s aktivnostima vezanim uz prodaju novinskih kuća "Večer" i "Delo", te Jadranske pivovare objavili su slovenski mediji.

(Hina) xfl ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙