FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: počelo suđenje ravnatelju Zorina doma

Autor: vhor
KARLOVAC, 22. svibnja 2012. (Hina) - Na Općinskom sudu u Karlovcu započelo je danas suđenje Zvonimiru Iliiću, ravnatelju gradskog kazališta "Zorin dom" za kazneno djelo protiv službene dužnosti - zlouporabom položaja i ovlasti.

Glasnogovornica suda, sutkinja Irena Šegavić, za Hinu je kazala da se suđenje vodi po optužnom prijedlogu Općinskoga državnog odvjetništvo u Karlovcu, koje Iliića tereti da je kao službena osoba iskoristio svoj položaj s ciljem da sebi pribavi imovinsku korist od 22.274 kuna.

U Optužnom prijedlogu piše da je na štetu Zorin doma tu imovinsku korist stekao na način da je u vremenskom razdoblju od 7. studenog 2007. do 17. siječnja 2011. godine, unatoč tome što je dobivao naknadu putnih troškova za prijevoz na posao i s posla na relaciji Karlovac-Zagreb, koristio i službeno vozilo Zorina doma, škodu octavia, za čiji je pogon kupovao gorivo platnim karticama Zorina doma, kazala je Šegavić.

Za to kazneno djelo protiv službene dužnosti - zlouporabom položaja i ovlasti Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

(Hina) xvhor ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙