FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Kaida preuzela odgovornost za napad u Jemenu

Autor: dhai
SANA, 21. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Bombaš samoubojica s eksplozivom pričvršćenim ispod vojne odore ubio je više od 90 osoba na probi vojne parade u jemenskom glavnom gradu Sani u ponedjeljak, a odgovornost za taj napad preuzela je Al Kaida.

Jemenski ogranak terorističke mreže - Al Kaida Arapskog poluotoka (AQAP), objavio je da je izvršio taj najsmrtonosniji napad do sada, čiji su cilj bili ministar obrane i zapovjednici jemenske vojske. Al Kaida je najavila da bi mogla opet udariti, ako ne prestanu vojne akcije protiv militanata na jugu zemlje, koje se odvijaju uz potporu SAD-a.

Jemenski predsjednik Abd-Rabbu Mansour Hadi, čiji je prethodnik svrgnut u pobuni, priopćio je nakon napada da će snage sigurnosti postati "tvrđe i odlučnije u progonu terorističkih elemenata".

Ministarstvo obrane je objavilo da je najmanje 90 vojnika poginulo, a 222 su ranjena. Jemenski ministar obrane i načelnik glavnog stožera bili su na probi za vojnu paradu za Nacionalni dan, kojim se obilježava ujedinjenje Jemena, ali oni nisu ozlijeđeni.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙