FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački maturanti danas slave posljednji dan nastave

Autor: mbuj
ZAGREB, 18. svibnja 2012. (Hina) - "Dan zagrebačkih maturanata" obilježava se danas, a tu tradicionalnu proslavu posljednjega dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola organizira i ove godine Grad Zagreb.

Proslava će početi okupljanjem maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića od 11,30 sati, gdje će maturante, njihove razrednike i profesore dočekati glazbeni program. Na Trgu se očekuje oko 4000 maturanata, a još 3000 maturanata pridružit će se slavlju u parku Bundek, izvijestio je na svojim službenim internetskim stranicama Grad Zagreb.

Kao i svake godine, maturantima će se pridružiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Gradonačelnik Bandić rekao je kako i ove godine kao i prošle, od maturanata očekuje "da budu na visini zadatka".

"Za trezvenjake i poštenjake poruka moja da mladima ne zamjere ako naprave koji mali sitni propust, jer i mi smo to radili kad smo bili mladi", istaknuo je Bandić. Poručio je sugrađanima da ne traže dlaku u jajetu, ali da vode računa o našoj mladeži i njihovoj sigurnosti te da sve prođe kako Bog zapovijeda. Istaknuo je kako će biti sigurno zabave na Bundeku, na našem, kako je rekao, jednom od najboljih parkova u ovom dijelu Europe.

U 12 sati maturanti će s Trga bana Josipa Jelačića s gradonačelnikom Bandićem krenuti u povorci prema Bundeku, trasom: Praška – Trg Nikole Šubića Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana - Bundek. Povorku će pratiti glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija.

U Park Bundek maturanti neće smijeti unijeti alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva.

U programskom dijelu koji će na Bundeku trajati do 22 sata, maturante očekuje bogati glazbeno-scenski nastup koji, kako navode u Gradu Zagrebu, jamči dobru zabavu za svakog gosta.

Od 13 do 14,30 sati maturante očekuje D.J. zagrijavanje, a potom će nastupiti školski bendovi. Od 15,30 do 16 sati zabavljat će ih grupa "Kingsi", a zatim "Rocky Blues", Vis "Peri Deri", "Kino Klub", "Telefon Blues band", Davorin Bogović i "Telefon Blues band", Renato Metessi i grupa "Zvijezde". Od 20,45 do 22 sata maturante će zabavljati "Gazde".

"U svrhu i s ciljem sigurnog i uspješnog obilježavanja 'Dana zagrebačkih maturanata', cijelo vrijeme programa u parku će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnoga gradskog prijevoza", navodi Grad Zagreb na službenim internetskim stranicama.

(Hina) xbma ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙