FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici AMSZ-a posjetili HAK

Autor: mkov
ZAGREB, 17. svibnja 2012. (Hina) - Predstavnici Automoto saveza Slovenije (AMZS) i Javne agencije Republike Slovenije za sigurnost prometa (AVP) danas su posjetili Hrvatski autoklub (HAK) radi razmjene iskustava u aktivnostima organizacije i nadzora sustava provedbe vozačkih ispita i osnaživanja tradicionalne suradnje u međunarodnim klupskim aktivnostima kojima je cilj povećanje sigurnosti u prometu, priopćeno je iz HAK-a.

"Predstavnici AMZS-a i HAK-a su na sastanku razgovarali o pokretanju zajedničkih, prekograničnih aktivnosti u provedbi projekta povećanja sigurnosti u cestovnom prometu za osobe starije životne dobi. Riječ je o programu EU „Europa za građane“, u čijem sklopu će se raditi na integraciji u europsku suradnju osoba starije životne dobi, koje su učlanjene u AMZS i HAK. Projekt bi se mogao proširiti i na Makedoniju i Albaniju, trajao bi godinu dana i bio bi financiran iz sredstava europskih fondova. Predstavnici HAK-a svojim su kolegama predstavili pilot-projekt koji je ovih dana pokrenuo Autoklub Pula-Rovinj s ciljem smanjenja stradavanja osoba starije životne dobi koje su jedna od najugroženijih skupina sudionika u cestovnom prometu", navodi se u priopćenju.

HAK podsjeća kako je s kolegama iz AMZS-a dogovoren nastavak suradnje dvaju autoklubova na projektima testiranja domaće turističke infrastrukture poput (prošlogodišnjeg) zajedničkog testiranja auto kampova.

Predstavnici HAK-a su s kolegama iz AVP prezentirali domaći sustav osposobljavanja kandidata za vozače, rada autoškola, nadzora njihovog rada i stručnosti te organizacije i provedbe vozačkih ispita, kao i stručnog usavršavanja ispitivača.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙