FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 52. festival hrvatskih kazališnih amatera

Autor: dlug
STARI GRAD, 17. svibnja 2012. (Hina) - U srijedu navečer u Starom Gradu na otoku Hvaru svečano je otvoren 52. festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA), koji će se održavati do 20. svibnja 2012. godine.

Ta čast pripala je zamjeniku gradonačelnice dr. Toniju Lučiću Lavčeviću nakon briljantnog nastupa Faroskih kantadura. Uvodno su također, izvan konkurencije, odigrane predstave Dramskog studija mladih Hvar ('Zelene škure' Tina Kolumbića) i Hvarskog pučkog kazališta (Prikazanje života sv. Lovrinca Mučenika).

Organizator manifestacije je Hrvatski sabor kulture, suorganizator Grad Stari Grad, a pokrovitelji Ministarstvo kulture RH i Splitsko-dalmatinska županija.

Narednih dana će se u natjecateljskom dijelu predstaviti ponajbolje hrvatske amaterske kazališne družine iz Koprivnice, Siska, Karlovca, Bjelovara, Zagreba (dvije), Murtera, Doljana, Osijeka, Drenovaca, Krasice, Daruvara, Dubrovnika, Ivanovca, Zeline, Tuhelja, Sinja i Slavonskog Broda. Bit će održan i okrugli stol u velikoj dvorani palače Čitovnice, a na kraju će o nagradama odlučiti stručno povjerenstvo u sastavu: dr. sc. Sanja Nikčević, teatrologinja; doc. Robert Raponja, redatelj; i dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, glumica i redateljica.

"Zadaća FHKA je da stimulativno djeluje na razvitak kazališnog amaterizma u Lijepoj Našoj i da prikaže najkvalitetnija godišnja ostvarenja amaterskih kazališnih udruga svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne udruge: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra, te drugih vrsta kazališnih izričaja," kazao je Mirko Kovačević, stručni suradnik za kazalište HSK-a, te dodao da će se u Starom Gradu - Farosu paralelno održati 8. međunarodni festival 'Jadran 2012.' pa će publika uživati i u predstavama kazalištaraca iz Kanade, Bosne i Hercegovine, i Slovenije.

(Hina) xmc ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙